Ismertetés

Go down

Ismertetés

Témanyitás by LUGAL on Kedd Dec. 22, 2009 2:12 am

Ebben a topicban olvasható a hadszínterekkel kapcsolatos leírás.
avatar
LUGAL
Admin

Hozzászólások száma : 590
Join date : 2009. Oct. 03.
Age : 52
Tartózkodási hely : Debrecen

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Ismertetés

Témanyitás by LUGAL on Kedd Dec. 22, 2009 1:39 pm

Egyes hadszínterek UP értéke mindig azon ország parancsnokait illeti a rendes UP járandóságon felül, amelyik azt birtokolja. Minden ország 4 UP értékkel rendelkező hadszínteret kapott.

Európai hadszíntér:

Észak-Franciaország

Már a játék elején nyitott hadszíntér, bármelyik oldal támadhatja és elfoglalhatja. UP értéke: 40.000 UP

Dél-Franciaország

Már a játék elején nyitott hadszíntér, bármelyik oldal támadhatja és elfoglalhatja. UP értéke: 40.000 UP

Norvégia

Már a játék elején nyitott hadszíntér, bármelyik oldal támadhatja és elfoglalhatja. UP értéke: 40.000 UP

Németország:

Elfoglalása akkor történik, ha a Szövetséges erők a Rajna-vidéket, Hamburg, Berlin, Drezda, és Bécs városokat egyaránt elfoglalták. (német parancsnokok kiesnek)
UP értékek:
- Rajna-vidék: 30.000 UP
- Berlin: 30.000 UP
- Hamburg: 30.000 UP
- Bécs: 30.000 UP

Anglia:

Elfoglalása akkor történik, ha a Tengelyhatalmi erők London, Birmingham, Manchester és Liverpool városokat egyaránt elfoglalták. (angol parancsnokok kiesnek)
UP értékek:
- London: 30.000 UP
- Birmingham: 30.000 UP
- Manchester: 30.000 UP
- Liverpool: 30.000 UP
Támadása első lépéseként partraszállást kell végrehajtani. A sikeres partraszállás és a hídfőállás megerősítése után kezdhető valamelyik város támadása.

Olaszország:

Elfoglalása akkor történik, ha a Szövetséges erők Palermo, Nápoly, Róma, és Bologna városokat egyaránt elfoglalták. (olasz parancsnokok kiesnek)
UP értékek:
- Róma: 30.000 UP
- Nápoly: 30.000 UP
- Palermo: 30.000 UP
- Bologna: 30.000 UP

Magyarország:

Elfoglalása akkor történik, ha a Szövetséges erők Szeged, Győr, Budapest és Debrecen városokat egyaránt elfoglalták. (magyar parancsnokok kiesnek)
UP értékek:
- Budapest: 30.000 UP
- Győr: 30.000 UP
- Szeged: 30.000 UP
- Debrecen: 30.000 UP

Szovjetunió:

Elfoglalása akkor történik, ha a Tengelyhatalmi erők Leningrádot, Szevasztopolt, Sztálingrádot, Harkovot, Kurszkot, és Moszkvát egyaránt elfoglalták. (szovjet parancsnokok kiesnek)
UP értékek:
- Moszkva: 30.000 UP
- Leningrád: 30.000 UP
- Sztálingrád: 30.000 UP
- Kurszk: 30.000 UP

Habarovszkban szovjet kikötő és döngölt repülőtér található, szovjet helyőrséggel. Ezt nem kell vásárolni, alapból ott vannak, de nem vezényelhetők sehova, védik Habarovszkot míg erősítést nem kapnak vagy elesnek. Ha erősítés érkezik, ahhoz csatlakozhatnak.


Európában Gibraltárban angol kikötő és döngölt repülőtér található, angol helyőrséggel. Ezt nem kell vásárolni, alapból ott vannak, de nem vezényelhetők sehova, védik Gibraltárt míg erősítést nem kapnak vagy elesnek. Ha erősítés érkezik, ahhoz csatlakozhatnak.

Atlanti-óceáni kereskedelmi hajózási útvonalak hadszíntere

Az Atlanti-óceáni kereskedelmi hajózási útvonalak: ez a terület szimbolizálja a Szövetséges tengeri kereskedelmi útvonalakat. Noha ez a valóságban rengeteg kisebb-nagyobb útvonalat jelentett, ezek a játékban egy területként jelennek meg. Erre a területre küldve vízi egységeket a tengelyhatalmak szabotálhatják a Szövetségesek kereskedelmét, így UP veszteséget okozhatnak nekik. A Szövetséges parancsnokok erre a területre vízi egységeket küldve védhetik kereskedelmi konvojaikat.

Afrikai hadszíntér:

Az Észak-Afrikai hadszíntér a következő négy városból áll. Gazala, Benghazi, Tobruk és El-Alamein. A hadszíntér e négy város egyaránt történő elfoglalásával valósul meg.
UP értékek:
- Gazala: 30.000 UP
- Benghazi: 30.000 UP
- Tobruk: 30.000 UP
- El-Alamein: 30.000 UP

Tobrukban angol kikötő és döngölt repülőtér található, angol helyőrséggel. Ezt nem kell vásárolni, alapból ott vannak, de nem vezényelhetők sehova, védik Tobrukot míg erősítést nem kapnak vagy elesnek. Ha erősítés érkezik, ahhoz csatlakozhatnak.

Arab-Félsziget:

Az indíthat ellene támadást, aki Észak-Afrikát birtokolja, csak onnan támadható. Amelyik oldal elfoglalja és úgy is tartja, annak parancsnokai az elfoglalás fennállta alatt körönként +30% UP-t kapnak.

Csendes-óceáni hadszíntér:

Japán:

Elfoglalása akkor történik, ha a Szövetséges erők Keleti-Indonéziát (Borneo), Guamot, Iwo-Jimat, Okinawat, Osakat, Nagoyat, Yokohamat, és Tokyot egyaránt elfoglalták. (japán parancsnokok kiesnek)
Osaka, Nagoya, Yokohama és Tokyo támadása első lépéseként partraszállást kell végrehajtani. A sikeres partraszállás és a hídfőállás megerősítése után kezdhető valamelyik város támadása.
UP értékek:
- Tokyo: 30.000 UP
- Osaka: 30.000 UP
- Kelet-Indonézia (Borneo): 30.000 UP
- Yokohama: 30.000 UP

Mandzsúriában (Mudanjiangban) japán döngölt repülőtér található, japán helyőrséggel. Ezt nem kell vásárolni, alapból ott vannak, de nem vezényelhetők sehova, védik Mandzsúriát míg erősítést nem kapnak vagy elesnek. Ha erősítés érkezik, ahhoz csatlakozhatnak.


Ausztrália:

Elfoglalása akkor történik, ha a Tengelyhatalmi erők a Korall-tengert, Észak-Ausztráliát, Sydney-t, Camberra-t és Melbourne-t egyaránt elfoglalják. (ausztrál parancsnokok kiesnek)
Észak-Ausztrália, Sydney, Camberra és Melbuorne támadása első lépéseként partraszállást kell végrehajtani. A sikeres partraszállás és hídfőállás megerősítése után kezdhető valamelyik város támadása.
UP értékek:
- Sydney: 30.000 UP
- Camberra: 30.000 UP
- Melbuorne: 30.000 UP
- Észak-Ausztrália: 30.000 UP

Amerikai hadszíntér:

USA:

Elfoglalása akkor történik, ha a Tengelyhatalmi erők a Hawai-szigeteket (Pearl Harbor), Los Angelest, San Franciscot, Memphist, Miamit és Washingtont egyaránt elfoglalják. (USA parancsnokok kiesnek)
Los Angeles, San Francisco, Memphis, Miami és Washington támadása első lépéseként partraszállást kell végrehajtani. A sikeres partraszállás és hídfőállás megerősítése után kezdhető valamelyik város támadása.
UP értékek:
- Washington: 30.000 UP
- San Francisco: 30.000 UP
- Miami: 30.000 UP
- Hawai-szigetek (Pearl Harbour): 30.000 UP

Pearl Harbourban USA kikötő és döngölt repülőtér található, amerikai helyőrséggel. Ezt nem kell vásárolni, alapból ott vannak, de nem vezényelhetők sehova, védik Pearl Harbourt míg erősítést nem kapnak vagy elesnek. Ha erősítés érkezik, ahhoz csatlakozhatnak.

Japán és a Szovjetunió a Távol-Keleten a szabályok alapján támadhatják egymást, bár a nagy távolságok miatt a parancsnokoknak meg kell fontolni, érdemes-e?

A partraszállással kapcsolatban: a haditengerészet vagy/és a légierő támogatásával vagy anélkül is megtörténhet, partra tenni csak kis és nagy szállítóhajókból lehet gyalogságot, könnyűtüzérséget és könnyű harckocsikat, valamint gyalogságot ejtőernyővel. Más egységek partraszállításához már kikötőt kell létesíteni a hídfőállásnál vagy elfoglalni egy meglévőt ha van a közelben. Légierővel ugyanez a helyzet, létesíteni kell vagy elfoglalni, másképp semmilyen légi egység nem tud leszállni csak a levegőből támogatni.

A hadszínterek támadhatósága:

Olyan országnak egyetlen hadszíntere sem támadható, amelyik nem rendelkezik még aktív parancsnokkal.

A játék elején már nyitott hadszíntereket az ellenséges oldal értelemszerűen azonnal támadhatja vagy bevonulhat oda, de a saját oldal erői is azonnal küldhetnek egységeket a hadszíntér védelmére.

A helyőrséggel rendelkező hadszínterek csak akkor támadhatóak, ha az anyaország rendelkezik parancsnokkal. Az anyaország egységei azonban megerősíthetik odaküldött egységekkel anélkül is, ha azt támadás érné.

A helyőrségek hatótávjukon belül támadhatnak, de önállóan nem hagyhatják el helyüket. A támadás után vissza kell térniük a megmaradt egységeknek. A helyőrség megszűnt, elesett egységei pótólhatóak, de az eredetinél nagyobb létszámú nem lehet.

Ahol különböző hadszínterek támadása partraszálláshoz van kötve, ott ezt kiiktatni nem lehet, a partraszállást meg kell tenni.

A hadszínterek támadásának nincs szigorúan kötött útvonala vagy sorrendje ha ez egyébként nincs előírva (pl. Arab-Félsziget), lehet támadni úgy ahogy az földrajzilag, stratégiailag logikus, de a parancsnok ettől belátása szerint el is térhet, saját kockázatára.

A könnyű- és nehéz stratégiai bombázók által okozható UP veszteségek megtalálhatók a katonai egységeknél, a légierő egységeinek felsorolása végén.
Ezek a károkozások lehetnek állandóak és esetiek. Állandó alatt értendő az, amikor a hadban álló ország alant felsorolt városait, területeit éri bombatámadás:

Anglia: London, Birmingham, Manchester, Liverpool

Olaszország: Palermo, Nápoly, Róma, Bologna

Magyarország: Győr, Budapest, Debrecen, Szeged

Németoszág: Hamburg, Berlin, Drezda, Rajna-vidék

Szovjetunió: Leningrád, Szevasztopol, Sztálingrád, Harkov, Moszkva

Japán: Osaka, Nagoya, Yokohama, Tokyo

USA: Hawai-szigetek (Pearl Harbour), San Francisco, Miami, Washington

Ausztrália: Sydney, Camberra, Melbourne, Észak-Ausztrália

Továbbá kezdéskor a helyőrséggel rendelkező városok.

Értelemszerűen csak azon országok városai, helyőrségei bombázhatók amelyek már hadba léptek, vagyis rendelkeznek parancsnokkal.

Esetiek azok, amikor a saját országhoz, saját oldalhoz tartozó valamelyik város ellenséges kézre kerül, ilyenkor a visszafoglalás érdekében történik és ugyanúgy UP veszteséget okoz, de ilyen esetben a megszállóknak. Továbbá eseti az is, amikor az aktuális frontvonalon ill. mögötte lévő ellenséges egységeket éri bombatámadás.

A fentiekben felsorolt városok, hadszínterek egyikénél sem keletkezhet nagyobb kár 30.000 UP-nál. A keletkezett károk helyreállítása a következő körre mindig automatikusan megtörténik, erre külön intézkedni nem kell.


avatar
LUGAL
Admin

Hozzászólások száma : 590
Join date : 2009. Oct. 03.
Age : 52
Tartózkodási hely : Debrecen

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.